19.4.12

Peynir-Deterjan ilişkisi biterse...


Bakkallar mini-market oldu, mini-marketler yetmedi, süper oldu, mega oldu, hiper oldu (Bunların hangisi daha büyük, bir fikrim yok!)

Ebeveynler perdeyle bölünmüş bir odada çiftleşirdi; ebeveyn odası ayrıldı, çocuklar oturma odasında ya kanepede ya da yer yatağında hep birlikte uyudu. Evler büyüdü, kız kardeşler ayrı odada, erkek kardeşler ayrı odada uyudu. Evler daha da büyüdü, her çocuğa bir oda verildi. Bencil tabiatlı insanın bencilliği körüklendi, yabancılaşma da...

Bakkallar büyüdü, evler büyüdü; beyaz peynire deterjan kokuları sinmez oldu. Muftak neresiiiiii, banyo neresiiiii... Şarküteri reyonu neresiiiiii, deterjan reyonu neresiiiii... Beyaz peynirinize deterjan kokuları sinmiyorsa, sinemiyorsa; mutsuz olma ihtimaliniz daha yüksektir.

Yalan mı?

1 yorum:

  1. Beyaz peynirimizi,salamımızı kendimiz kesemiyoruz artık çok dertliyiz:/
    Benim de aklıma şu takılırdı hep,dünyaya geliyoruz,hayatımızın büyük bir kısmını içinde yaşicak evi almak için çalışıyoruz,yok bırakın kendi evimi kendim yapayım diyosun ona da izin yok falan.Aslında 2.paragrafla bağdaştırmak için yazmıştım ama başaramadım:)

    YanıtlaSil